Specialisten in responsive webdesign

Door middel van responsive webdesign is het mogelijk websites te ontwikkelen die geschikt zijn voor gebruik op elk apparaat, van mobiel tot desktop. Een "responsive" website zal zichzelf aanpassen aan het apparaat waarop deze bekeken wordt. Zo wordt er naast de standaard versie voor de normale computer of laptop gebruiker voor mobiele gebruikers van de website een geoptimaliseerde mobiele versie getoond, op tablets zoals iPads een geschikte versie voor dat formaat, enzovoorts.

Is uw website ook geschikt voor mobiel?

Een veelgestelde vraag is of er ook een mobiele versie van de website aangemaakt kan worden. Soms worden klanten zelfs benaderd door bedrijven die voor hun naast de bestaande website ook nog een mobiele website willen maken. Met responsive webdesign behoren deze vragen tot het verleden.

Maar wat is dan precies responsive webdesign?

Responsive webdesign kan het beste vertaald worden als een aangepast website ontwerp voor ieder mobiel apparaat. Dat wil zeggen dat de website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van het apparaat waarop u de website bekijkt. In plaats dat u moet inzoomen / uitzoomen om de tekst te kunnen lezen en te kunnen navigeren, wordt de inhoud geoptimaliseerd op ieder apparaat leesbaar aangeboden. Menu's, afbeeldingen en tekst worden qua grootte geschaald voor een optimale webervaring zonder in te leveren op de bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Mobile first

Voor sommige websites en web-applicaties is de bruikbaarheid op mobiele apparaten van groot belang. Soms zelfs van dergelijk belang dat de hele ontwerpstructuur zelfs omgegooid naar "mobile first". Hierbij wordt de website allereerst geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele apparaten, waarna de schaalbaarheid naar grotere schermen en schermresoluties middels responsive design wordt uitgewerkt. Hierbij geldt dat de belangrijkste basisinformatie altijd juist moet worden weergegeven.

Desktop - laptop - tablet - mobiel

Door het belang van mobiel internet heeft Four05 Internet Webdesign zich gespecialiseerd in responsive webdesign. Dit betekent dat wij in al onze huidige en toekomstige projecten deze ontwerpfilosofie mee zullen nemen om ervoor te zorgen dat uw klanten altijd uw website ervaren zoals u dat bedoeld heeft.