BRAAAB BMX Contest

Four05 Internet Webdesign uit Oldenzaal is sponsor en partner van de #Braaab BMX wedstrijd bij 040 BMX Park in Eindhoven. Daniel Wedemeijer, pro BMX rijder uit het Red Bull NL team, heeft Four05 benaderd voor het ontwerpen van de website voor de #BRAAAB BMX wedstrijd. Het is de bedoeling dat de #BRAAAB BMX contest een jaarlijks terugkerend evenement is bij 040 BMX Park in Eindhoven. Ook voor wedstrijd 2015 heeft Four05 de website aangepast.

Daniel Wedemeijer: "Ik liep al jaren met het idee rond om een grote BMX freestyle wedstijd in Nederland te organiseren. Dit was er tot nu toe nog niet van gekomen, Maar de recente ombouw van 040 BMX Park in Eindhoven met een nieuwe grote sectie waren het perfecte moment voor de eerste BraaaB BMX Contest. 2013 is een jaar geweest waarin ik doelen heb behaald waar ik alleen maar van droomde. Zonder mijn sponsoren, de BMX scene en 040 BMX Park was dit waarschijnlijk nooit gelukt. Met deze wedstrijd wil ik iets terug doen voor iedereen!!! Twee dagen pure BMX waar amateurs en professionele BMX rijders voor grote prijzen zullen strijden!"

Als jarenlang fervent BMX rijder heeft Four05 eigenaar Jos Wissink aangeboden om als sponsor de website met de daarbij behorende webhosting aan te bieden. En als sponsor en partner voor de #BRAAAB BMX contest gaven de organisatoren Daniel Wedemeijer en Pim van den Bos ons daarna volledig de vrije hand met slechts een paar voorwaarden:

  • Het moet gebruiksvriendelijk zijn voor computer, tablet ÉN mobiel
  • Een vet ontwerp dat ons onderscheid van de massa

Daarbij hebben we gekozen voor een interactieve, responsive website op basis van Joomla 3. Het eerste voorbeeld dat wij de heren presenteerden sloeg in als een bom. Wow, yes, cool, de bom! Vooral de integratie van een achtergrond video op de landingspagina viel zeer goed zonder dat de aandacht af werd geleid van het doel van de website. En het responsive ontwerp van de website zorgt ervoor dat de video op kleinere formaten als tablets of mobiele telefoons niet wordt afgespeeld om bandbreedte te besparen bij mobiele dataverbindingen.

Joomla! 3

Het Joomla 3 content management systeem heeft een framework dat uitermate geschikt is om deze inhoud met één website naar de verschillende apparaten te brengen. Deze serie biedt ook een volledig op bootstrap gebaseerd responsive ontwerp voor het administratie gedeelte. Hierdoor is alle inhoud voor de de website ook ideaal te beheren vanaf tablet of mobiel.

Flexibele formulieren

Door de inschrijvingen voor de wedstrijd op te slaan in de database, was het voor de organisatoren uiterst eenvoudig om deze te exporteren naar een startlijst in Excel. In het aanmeldformulier zijn allerlei extra velden verwerkt, zodat alle informatie tijdens de wedstrijd gelijk beschikbaar was voor de organsatie.

Naast het ontwerp en realisatie van de website sponsort Four05 tevens de domeinregistratie en webhosting voor de BRAAAB BMX Contest.

Link: www.braaabbmx.com